Styrelsen

Det är inte bara äventyr och aktiviteter som omfattar en scoutverksamhet utan en hel del andra praktiska saker. Styrelsens arbete är såklart att se till så att det bedrivs en god scoutverksamhet, men det är även andra saker som omfattas av styrelsens arbete. Styrelsens huvuduppdrag är att förvalta Dalby Scoutkår så att en långsiktig och bra scouting kan bedrivas. Vi arbetar enligt en verksamhetsplan som bestämts på vårt årsmöte.

Styrelsen består av nio ledamöter varav en kårordförande, Fredrik Persson.

Den löpande scoutverksamheten och program är kårledaren Åsa Wall ansvarig för. Kårledaren sitter också i styrelsen. Styrelsen beslutar om inriktning, omfattning på verksamheten och till viss del om ekonomin och inköp av material.

Dalby scoutkår har även en del tillgångar att förvalta och då framförallt scoutstugan och material. Styrelsen ser till så att kårens tillgångar förvaltas på ett långsiktigt och bra sätt. Till sin hjälp har vi många ”jourhavande hjältar” som hjälper oss: materialförvaltare, stugfogdar, almanacksombud, scoutskjortsansvarig, Valborgskommitté, julmarknadskommitté, ledarutbildningsgrupp med fler.

Styrelsen beslutar även om stöd till ledarna och verksamheten, till exempel  form av utbildningar, men även att Dalby Scoutkår intressen bevakas inom det centrala scoutförbundet och att vi deltar på viktiga nationella möten.

Styrelsen ansvarar även för trygghetsfrågor och säkerhet. Detta görs aktivt bland annat genom scouternas program Trygga möten. Scouternas vision är en scoutverksamhet där övergrepp inte förekommer och en rörelse med modiga ledare som reagerar och agerar mot alla former av övergrepp mot och mellan barn och ungdomar. Utsätts en scout eller ledare trots allt för någon form av övergrepp ska det omedelbart åtgärdas.

Genom arbetet Trygga Möten rustar Scouterna ledare så att de blir modiga att agera om något händer.

Styrelsen håller även just nu på att ta fram en krishanteringsplanatt användas om någon olycka mot förmodan skulle hända.

Vi är ett glatt och bra gäng som arbetar med kårens utveckling och vi har alltid behov av hjälp på olika sätt, till exempel skötsel av stugan, ansökningar från fonder med mer. Så oavsett om du varit scout eller ej utan känner att ni vill bidraga på något sätt så kontakta kårordföranden Fredrik Persson så ses vi!

Ordförande
Fredrik Persson, ordforande@dalbyscoutkar.se, 0707-958841.

Kårledare
Åsa Wall, asa.wall.home@gmail.com, 0739-738171

Marie Persson Vejgården, vejgarden@hotmail.com, 0702-876996

En kommentar på “Styrelsen
 1. Helené Fischer skriver:

  Hej!
  Min son,Anton Ohlsson, är anmäld till Konfa 2014.
  Har hört att aktiv scout får endel av avgiften subventionerad av kåren. Stämmer detta?
  Hur går jag till väga?
  MVH Helené

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nyheter

Ange din e-postadress för att följa denna webbplats och få meddelanden om nyhetsuppdateringar via e-post.

Gör sällskap med 41 andra följare

Adress

Dalby scoutkår har sin scoutstuga inne i Dalby.

Norra Fäladsvägen 3, 247 52 Dalby.

%d bloggare gillar detta: